A+ R A-

Unapređenje sportske infrastrukture na području grada Gradačac

Početkom ove sedmice započeti su građevinski radovi na teniskom terenu u mjesnoj zajednici Varoš. Ove aktivnosti se odvijaju u sklopu projekta “Jačanje uloge MZ u Bosni i Hercegovini” projekta kojeg zajedničkim snagama implementiraju Grad Gradačac i UNDP BiH. Vrijednost radova je oko 54.000 KM.

Nakon završetka ovih radova Gradačac će dobiti teniski teren koji će omogućiti rekreativcima i drugim zainteresovanim da se bave i ovom vrstom sporta u Gradačcu. Napominjemo da je u proteklom period već izgrađen teren za Padel tenis koji je već na raspolaganju našim sugrađanima.

Također teku radovi i na nadkrivanju istočne tribine na Gradskom stadionu “Banja Ilidža” u Gradačcu. Vrijednost radova je 505.788,08 KM. Radove sufinansira Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona u iznosu od 140.431,61 KM.

Nakon završetka ovih radova očekuje se i druga faza s kojom će se završiti cjelokupno nadkrivanja stadiona kao i dodatnih radnji na vanjskoj fasadi i ostalom uređenju objekta.

Grad Gradačac ovim aktivnostima znatno unapređuje objekte sportske infrastrukture koji će omogućiti još kvalitenije bavljenjam sportskim aktivnostima na području grada Gradačac.