A+ R A-

ČESTITKA Gradonačelnika Grada Gradačac povodom 1. maja – Međunarodnog praznika rada

Dragi sugrađani,

povodom 1. maja  Međunarodnog praznika rada, građankama i građanima grada Gradačac, u ime gradske uprave Gradačac i u svoje ime srdačno čestitam.

Ovaj praznik obilježavamo kao dan solidarnosti radnih ljudi cijelog svijeta, dan kada se prisjećamo duge i važne borbe za radnička prava. Ovaj datum nas mora uvijek podsjećati i opominjati da postoji veliki broj onih koji ne mogu ostvariti jedno od osnovnih ljudskih prava, dok se mnogim koji rade krše prava i reducira kvalitet radnih uslova.

Pravo na rad simbol je borbe za dostojanstvo svakog čovjeka da svojim časnim radom obezbjeđuje egzistenciju sebi i svojoj porodici. Jedini način da mijenjamo stanje jeste jačanje naše ekonomije i otvaranje novih radnih mjesta, a uvjeren sam da uz potpunu posvećenost i uporan rad na poboljšanju ukupnog standarda i povećanju zaposlenosti naših građana to možemo zajedno ostvariti.

Svim građanima koji danas obilježavaju ovaj praznik želim da vrijeme provedu u dobrom zdravlju  i raspoloženju, a onima koji su i danas na svojim radnim mjestima neka je uspješan i sretan radni dan.

Sa željom da zajednički nastojimo graditi bolji život u kojem će svaki pojedinac imati jednake prilike i mogućnosti da dostojno živi od svog poštenog i predanog rada,

čestitamo  1. maj – Međunarodni praznik rada.