A+ R A-

Posjeta delegacije partnerskog grada Castanedolo

Dana 03.07.2014. godine u posjeti općini Gradačac su bili predstavnici Castenedola, našeg partnerskog grada iz Italije. U delegaciji su bili Paola Sembeni, predstavnik općine Castenedolo za saradnju sa općinom Gradačac, Alessandro Mariani, šef civilne zaštite općine Castenodolo i vijećnik u Općinskom vijeću, Anna Vaccari, volonter u Civilnoj zaštiti općine Castenodolo i Monica Romano, predsjednik humanitarne organizacije Blaženi konstruktori mira i Počasni građanin općine Gradačac.

Na sastanku sa Hajrudinom Hasanbašićem, pomoćnikom Općinskog načelnika za društvene djelatnosti i BiZ, kome su prisustvovali i prestavnici humanitarne organizacije Bos-It, dogovoren je način saradnje ove dvije općine vezan za pomoć stradalima u vremenskim nepogodama koje su zahvatile našu općinu u maju i junu mjesecu ove godine.

Prestavnici Castenedola će sa prestavnicima  općine Gradačac i Bos-Ita obići nekoliko najugroženijih porodica i uručiti im pakete pomoći i sagledati mogućnosti dalje pomoći istima. Treba napomenuti da su predstavnici Castenedola već donirali 9.000 KM za devet ugroženih porodica a sutra će na terenu uručiti još 14.000 KM najugroženijim porodicama. Treba napomenuti da su predstavnici Castenedola uručili 13.000 KM najugroženijim porodicama na području općine Bosanski Šamac.

GRADOVI PARTNERI

 

 

 

Grad Sivas

http://www.sivas.bel.tr

 

Grad Düren

http://www.dueren.de/stadtinfo/partnerstaedte/gradacac/

 

Grad Стрий, Українa

http://stryi-rada.gov.ua/brother.htm

 

Grad Frýdek-Místek

http://www.frydek-mistek.cz/