Općina Gradačac - Zvanična web stranica - www.gradacac.ba - Održana 4. sjednica Privrednog savjeta
A+ R A-

Održana 4. sjednica Privrednog savjeta

Danas je održana redovna sejednica Privrednog savjeta Općine Gradačac. Na sastanku su prisustvovali predstavnici Udruženja obrtnika , Udruženja privrednika i  Općine Gradačac . Na sjednici su razmatrane Informacije o donošenju Planova kapitalnih investicija kao i Investiciona ulaganja u Industrijsku zonu II Općine Gradačac.

Općinski načelnik mr. sci. Edis Dervišagić je upoznao prisutne o poduzetim aktivnostima na realizaciji inicijativa koje su pokrenute na prethodnim sjednicama Privrednog  savjeta . Neke od inicijativa su satanak sa predstavnicima Željeznice FBiH o izgradnji saobraćajnice u Industrijskoj zoni kao i aktivnosti oko rješavanja imovinsko pravnih odnosa u Industrijskoj zoni II. Općinski načelnik je također upoznao privrednike o implementaciji kapitalnih investicija na području općine Gradačac. Plan kapitalnih investicija koji je sačinjen na inicijativu ovog Savjeta usvojen je na sjednici Općinskog vijeća općine Gradačac 29.02.2016. Plan je značajan i za provođenje postupka certifikacije BFC-a općine Gradačac s kojim bi se poboljšalo poslovno okruženje.

Privredni savjet je upoznat sa informacijama o aktivnostima na donošenju općinske odluke o pogodnostima za privredu. Privrednici su pohvalili ove aktivnosti i predložili su konstruktivne sugestije koje će se moći uvrstiti u izradu ovog Nacrta odluke.

Napominjemo da je uloga Privrednog savjeta da predlaže Općinskom načelniku i službama svoje savjete i ideje za poboljšanje uslova razvoja privrede, veće zapošljavanje i drugih aktivnosti za poboljšanje uslova življenja na području općine Gradačac.

 

دانلود جدید ترین فیلمها و سریالهای روز دنیا در سایت 98Movies. اگر در جستجوی یک سایت عالی برای دانلود فیلم هستید به این آدرس مراجعه کنید. این سایت همچنین آرشیو کاملی از فیلمهای دوبله به فارسی دارد. بنابراین برای دانلود فیلم دوبله فارسی بدون سانسور نیز می توانید به این سایت مراجعه کنید. در این سایت امکان پخش آنلاین فیلم و سریال همراه با زیرنویس و فیلمهای دوبله شده به صورت دوزبانه فراهم شده است. بنابراین برای اولین بار در ایران شما می توانید فیلمهای دوبله شده را در تلویزیونهای هوشمند خود به صورت دوزبانه و آنلاین مشاهده نمایید.