Općina Gradačac - Zvanična web stranica - www.gradacac.ba - Održana 4. sjednica Privrednog savjeta
A+ R A-

Održana 4. sjednica Privrednog savjeta

Danas je održana redovna sejednica Privrednog savjeta Općine Gradačac. Na sastanku su prisustvovali predstavnici Udruženja obrtnika , Udruženja privrednika i  Općine Gradačac . Na sjednici su razmatrane Informacije o donošenju Planova kapitalnih investicija kao i Investiciona ulaganja u Industrijsku zonu II Općine Gradačac.

Općinski načelnik mr. sci. Edis Dervišagić je upoznao prisutne o poduzetim aktivnostima na realizaciji inicijativa koje su pokrenute na prethodnim sjednicama Privrednog  savjeta . Neke od inicijativa su satanak sa predstavnicima Željeznice FBiH o izgradnji saobraćajnice u Industrijskoj zoni kao i aktivnosti oko rješavanja imovinsko pravnih odnosa u Industrijskoj zoni II. Općinski načelnik je također upoznao privrednike o implementaciji kapitalnih investicija na području općine Gradačac. Plan kapitalnih investicija koji je sačinjen na inicijativu ovog Savjeta usvojen je na sjednici Općinskog vijeća općine Gradačac 29.02.2016. Plan je značajan i za provođenje postupka certifikacije BFC-a općine Gradačac s kojim bi se poboljšalo poslovno okruženje.

Privredni savjet je upoznat sa informacijama o aktivnostima na donošenju općinske odluke o pogodnostima za privredu. Privrednici su pohvalili ove aktivnosti i predložili su konstruktivne sugestije koje će se moći uvrstiti u izradu ovog Nacrta odluke.

Napominjemo da je uloga Privrednog savjeta da predlaže Općinskom načelniku i službama svoje savjete i ideje za poboljšanje uslova razvoja privrede, veće zapošljavanje i drugih aktivnosti za poboljšanje uslova življenja na području općine Gradačac.

 

خرید vpn
isuzu cikarang isuzu cikarang bekasi jakarta isuzu giga isuzu giga isuzu giga isuzu elf isuzu panther Dealer Isuzu Bekasi Cibitung Cikarang isuzu elf isuzu giga elf sparepart isuzu kredit isuzu harga isuzu promo isuzu dealer isuzu isuzu isuzu mobil isuzu bekasi isuzu online isuzu kita promo isuzu promo isuzu isuzu giga isuzu panther isuzu elf paket umroh Resep Masakan Resep Masakan