A+ R A-

Delegacija Grada Gradačac na 45. „Stadtfest“ u Dürenu

Proteklog vikenda delegacija Grada Gradačac  učestvovala je na 45. „Stadtfest“-u u Dürenu. Ova manifestacija je trajala od 15. do 17. septembra 2023. godine pod sloganom „Kultura povezuje“.

Ovaj gradski festival ima dugu tradiciju a u sklopu istog odvija se i „Sajam partnerskih gradova grada Dürenu“. Na ovom sajmu predstavljen je i Gradačac kao partnerski grad  Dürenu gdje su posjetioci imali priliku da se upoznaju sa kulturno-historijskim naslijeđem i turističkim potencijalima grada Gradačac.

Gradonačelnik Edis Dervišagić obraćajući se prisutnima zahvalio na dosadašnjoj uspješnoj saradnji između dva grada i izrazio nadu da će ta saradnja i dalje nastaviti. Najavio je zajedno s gradonačelnikom grada Duren-a Frank Peter Ullrich da se u narednom periodu očekuje nastavak saradnje između dva vatrogasna društva, sportskih kolektiva, mladih i predstavnika udruženja Crvenog krsta iz Durena i Gradačca.

Delegacija Gradačca uspostavila je kontakte i prijateljske odnose i s predstavnicima grada Karadeniz Eregli iz Turske a u narednom periodu očekuje se još čvršća saradnja između ova dva grada.