A+ R A-

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Denis Bećirović posjetio Gradačac

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, dr. Denis Bećirović, sa saradnicima, posjetio je danas Gradačac. Na samom početku posjete, dr. Denis Bećirović, gradonačelnik Edis Dervišagić i predsjedavajući Gradskog vijeća Mustafa H.Ađulović, odali su počast i položili cvijeće na Centralnom spomen-obilježju šehidima, poginulim borcima i civilnim žrtvama u odbrambeno-oslobodilačkom ratu 1992-1995. godine i na spomeniku NOR-a 1941-1945.

U nastavku radnog sastanka gradonačelnik Edis Dervišagić upoznao je člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića s privrednim i društvenim razvojem Gradačca. Također razgovarano je i o aktuelnim projektima gradske uprave koji su upućeni na ratifikaciju Predsjedništvu BiH.

Dr. Denis Bećirović upoznao je gradonačelnika i saradnike o aktuelnim aktivnostima u Predsjedništvu BiH i istakao da je Gradačac potrebno povezati što bolje s državnim organima vlasti i da se sve odluke i grantovi koji se odnose na Gradačac usvajaju po ubrzanoj proceduri kako bi se se stvorio još povoljniji ambijent za privrednike i privredni razvoj ove lokalne zajednice.