A+ R A-

Kulturno zabavni program tokom Sajma šljive u Gradačcu

I ove godine prvu sajamsku noć je obilježio spektakularni vatromet sa Kule Zmaja od Bosne. Tokom prve sajamske noći imali smo priliku vidjeti nastupe gradačačkih KUD-ova koji su s raznovrsnim izvedbama zabavlajli građane i posjetioce na sportskom poligonu „Luke„.

Također smo imali priliku prisustvovati otvaranju izložbe „Visočki likovni susreti u Gradačcu„ u prostorijama BZK „Preporod“ Gradačac. Oni koji su propustili svečano otvaranje izložbu će moći posjetiti do subote 01. septembra 2018.

 

U četvrtak 30.08. 2018. u dvorištu JU Biblioteka „ Alija Isaković“ Gradačac predstavljena i promovisana  je knjiga Enesa Kujundžića  pod nazivom „Aščinica“. Knjiga nudi pregled literature o bosanskom kulinarstvu, terminologije, ali i zanimljivih činjenica kao što su počeci trgovanja i korištenja kafe ili uzgoja bamnje u BiH. Navodi brojne primjere žive tradicije, spoj koji Enes Kujundžić naziva sofra i sevdah.

Sinoć je održan fenomenalni koncert za mlade gdje je nastupao Frenkie, Kontra i Indigo.

 

Večeras na glavnoj gradskoj bini ( ispred zgrade Općine Gradačac ) nastupit će „KVINTET SEVDAH SARAJEVO" s eminentnim gostima Harisom Kulovićem, Aldijanom Tuzlak i Emina Tufo.

Za subotu 01. septembra planirana je „ Druga smotra horova „ – Gradačac 2018. gdje očekujemo 9 ženskih horova koji će nam se predstaviti s raznolikim repertuarom.