A+ R A-

Završeni infrastrukturni objekti u Gradačcu

Danas je povodom završetka radova održana ceremonija otvaranja dijela infrastrukturnih objekata (puteva) u Gradačcu finansiranih iz sredstava GSM licence Federalnog  ministarstva prometa i komunikacija Vlade FBiH

Ovim povodom u Gradačacu boravi ministar  Enver Bijedić sa saradnicima.

Radi se o otvaranju ulice Hazna dužine 520 metara vrijednosti 257.962,49 KM. Za završetak ove ulice potrebno je obezbijediti dodatnih 350.000,oo KM.

Ova ulica je u užem dijelu grada i veoma je važna za razvoj turizma i povezivanje mjesnih zajednica Vida 1 i Lukavac G., Novalići, Krečane Donje,  Rajska i Jasenica sa središtem grada. U sklopu sanacije općina Gradačac i komunalna preduzeća u pripremi za sanaciju izmijenili su i postavili novu komunalnu infrastrukturu ( vodovodne i kanalizacione cijevi dr )

 

Takođe je veoma značajan projekat «Prodor 1» vrijednosti 151.574,43 KM koji omogućava savremeni i prema potrebama industrijske zone izlaz i priključak na Regionalnu cestu Ormanica- Gradačac- Šamac u industrijskoj zoni Gradačca.

Ovim projektom omogućava se privrednicima bolji uslovi poslovanja, a građanima veća bezbijednost u ovom dijelu općine.

 Ova dva važna projekta otvorili su federalni ministar prometa i komunikacija Enver Bijedić i Općinski načelnik mr.sc Edis Dervišagić.

Ovom prilikom vođeni su razgovori i dogovorene aktivnosti na daljnoj realizaciji infrastrukturnih objekata, na općini Gradačac iz nadležnosti ovog ministarstva i sredstava općine Gradačac.