A+ R A-

U Gradačcu održan 7 festival rada srednjih tehničkih i stručnih škola

U organizaciji srednje mještovite škola Hasan Kikić, i gimnazije Mustafa Novalić u Gradačcu je održan 7. festival srada srednjih tehničkih i stručnih škola Bosne i Hercegovine na kojem je radove izložilo oko 1.200 učenika iz 72 srednje škole sa područja cijele Bosne i Hercegovine.

U prisustvu velikog broja učenika, profesora, zvanica te svih zainteresiranih posjetioca u velikoj Sali Gradačačkog sajma načelnik općine Gradačac gospodin mr.sci. Edis Dervišagić proglasio je festival otvorenim. Pozdravivši sve prisutne gospodin načelnik je istakao radost i zadovoljstvo što je u današnjem danu Gradačac centar BiH, kada je u pitanju srednješkolskosko obrazovanje. Uz činjenicu da obrazovanje gradi bolju BiH, svim učenicima je zaželio je da pored takmičarskog dijela iz Gradačca ponesu lijepo iskustvo, uspomenu te sklopljena nova poznanstva i prijateljstva.

Prisutnima su se obratili i predstavnici pedagoškog zavoda TK, Ministarstva obrazovnanja, nauke, kulture i sporta TK kao i koordinator organizacije direkto MSŠ „Hasan Kikić“ gospodin Enir Šakić,

koji je istakao činjenicu da se ova škola do sada odazivala na svako takmičenje u okviru festivala rada te da nam je svima posebno drago što je omega replika jam tangan ovaj festival u organizaciji Gradačca kao domaćina dobio ovakav odaziv.

Pored oficijelnog dijela programa otvaranja prisutni su mogli uživati u kulturno umjetničkom u zabavnom programu učenika gradačačkih srednjih škola

U okviru takmičarskog dijela stručni žiri nije imao ni malo lak zadatak a najuzspješniji učenici su dobili diplome i prigodne poklone.