A+ R A-

Sportske igre mladih u Gradačcu

Najljepša sportska priča ponovo u Gradačcu

Četvrte Sportske igre mladih treći put u Gradačcu

 U četvrtak 17.07. u dvorani Skenderija, na na terenu Luke i na terenu Jezero otvorene su četvrte po redu BH Telecom Sportske igre mladih, najveće besplatno amatersko takmičenje za djevojčice i dječake iz Bosne i Hercegovine.

 Prva takmičenja počela su Coca-Cola kupom, koji je početnim udarcem otvorio načelnik Općine Gradačac mr.sci Edis Dervišagić. Coca-Cola kup, takmičenje u malom nogometu u kategoriji 1998. godište i mlađi, ove godine se po drugi put održava u ovom gradu.

 U Gradačcu su se takmičili mališani sa područja cijele općine, te iz Tuzle, Gračanice i Srebrenika. Najbolji mladi sportisti iz Gradačca dobit će priliku da putuju  na finalno takmičenje u Sarajevu. Učesnici su imali priliku takmičiti se u malom nogometu, odbojci na pijesku i košarci.

 

“Finalno takmičenje Igara održaće se u Sarajevu od 19. – 23. avgusta 2014. godine. Kao i u prethodne tri godine, očekujemo da Igre budu festival mladosti i prijateljstva koje će trajati puno duže od jednog ljetnog raspusta”, izjavila je Aleksandra Kuljanin, PR menadžer Igara.

U saradnji s Košarkaškim savezom BiH, uz finansijsku podršku USAID-a, Igre ove godine promovišu projekt "Fer igra za fer djetinjstvo", s ciljem širenja tolerancije i prijateljstva kroz sport. Najljepša sportska priča uljepšava raspust mnogim mališanima širom Bosne i Hercegovine. Nakon Gradačca, Igre će posjetiti još 14 gradova u BiH, a naredni grad je Travnik.

 PR služba igara