A+ R A-

Održana svečana ceremonija Izbora sportiste godine „ Gradačac 2015. „

Večeras je održana svečana ceremonija, u organizaciji Sportskog saveza općine Gradačac, sportske manifestacije Izbor sportiste godine - Gradačac  2015. Nagrade u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji su dodjeljene u 14 kategorija za najuspješnije sportiste i sportske ekipe, sportske trenere i radnike, sportske pedagoge, školske ustanove i škole sporta te donatore.

Imenovani  sedmočlani žiri  je razmatrao pristigle prijave klubova, sportskih organizacija i sportskih udruženja za najuspješnije u sportu općine Gradačac za 2015. godinu. Konačnu odluku o najuspješnijim u sportu za 2015. godinu donijelo je Predsjedništvo Sportskog saveza općine Gradačac.

Riječi dobrodošlice uputio je predsjednik Sportskog saveza općine Gradačac gosp. Safet Doborac. Prisutnim se obratio i Općinski načelnik  mr. sci. Edis Dervišagić koji je pohvalio sportiste sa područja općine Gradačac za njihove ekipne i pojedinačne uspjehe i zaželio im još više uspjeha u narednom periodu.

Trener 2015. godine je Arnel Mulić trener KIK „ Zmaj „ Gradačac, a priznanja za uspjeh dobili su i Amir Klopić, trener juniorske selekcije NK „ Zvijezda –Gradačac „ i Samra Delić, trener KK „ Adnan Bristrić „ Gradačac.

Najuspješnije seniorske  sportske ekipa 2015. godine je OK Kula Gradačac, dok je za drugoplasiranu proglašen KIK Zmaj, a trećeplasiranu KBS „ ZMAJ“ Gradačac.

Priznanje za doprinos u razvoju sporta na općini Gradačac dobilo je Društvo pedagoga tjelesnog odgoja i sporta općine Gradačac.

Posebno priznanje Sportskog saveza općine Gradačac za izvanredne zasluge za razvoj sporta u Gradačcu dobio je Mirsad Novalić.

Za najuspješnijeg sportistu-invalida općine Gradačac za 2015. godinu proglašen je Edis Imširović iz KIK Gradačac. Titula najuspješnije sportistkinje pripala je Neveni Čvoro iz OK Kula Gradačac, dok je za najuspješnijeg sportistu u muškoj kategoriji proglašen Ibrahim Haseljić iz RK „ Gradačac „Gradačac.

SPORTISTA GODINE OPĆINE GRADAČAC ZA 2015. – EDIS IMŠIROVIĆ (KIK „Zmaj“)

Pokrovitelj manifestacije bila je Općina Gradačac, a u muzičko-zabavnom programu učestvovali su Armin Omerović i Fatmir Sulejmani.