A+ R A-

Okončani radovi na objektima u Vidi II

Danas su predstavnici UNDP-a, izvođača radova PROMO d.o.o. , predstavnika nadzornih organa i Općine Gradačac izvršili primopredaju radova na 14 objekata dodjeljenih porodicama čije su kuće uništene u vremenskim nepogodama u 2014.

Vlasnici objekata zajedno sa naprijed navedenim  predstavnicima  obišli su izgrađene objekte i na licu mjesta upoznali se sa sadržajem u objektima i sa načinom korištenja solarnog  grijanja. Pregledani su detalji i eventualni nedostaci otklanjani su od strane izvođača na licu mjesta.

Obzirom da su objekti priključeni i na ostalu infrastrukturu ( elktro mreža, vodovodm i dr. ) vlasnicima su uručeni ključevi kako bi mogli posjećivati i vršiti pripreme za konačno useljenje.

U narednim danima odnosno čim vremenske prilike dozvole izvršit će se konačan tehnički prijem objekata i zvanična ceremonija završetka ovog projekta.

Radi se o projektu izgradnje 14 stambenih objekata za porodice čiji su objekti uništeni a koji su izgrađeni sredstvima UNDP-a a zemljište i infrastrukturu obezbjedila je Općina Gradačac. Vrijednost ovog projekta  iznosi blizu milion KM.