A+ R A-

Počelo čišćenje prostora „ Nove pijace“

Danas je na inicijativu i u organizaciji općine Gradačac počelo čišćenje prostora „ Nove pijace „ na lokalitetu Porebrice općina Gradačac. Naime ovu pijacu je zahvatio požar  11.01.2016. gdje uništeno oko 90 % objekata i infrastrukture.

U akciji čićenje pored vlasnika objekata uključeni je građevinska operativa firmi s područja općine Gradačac  i susjednih općina. Cilj ove akcije jeste da se što prije stvore uslovi za ponovni početak njenog rada. Radove je posjetio i općinski načelnik sa saradnicima gdje  se upoznao sa novim stanjem poslije požara.

Ovom prilikom općinski načelnik je istakao da će na već zakazanoj sjednici Općinskog vijeća, koja će se održati 14.01.2016., predložiti na razmatranje informaciju o požaru koji je uništio ovu pijacu te se očekuje da Općinsko vijeće zauzme stavove iz svoje nadležnosti.

U preduzimanju aktivnosti na sagledavanju posljedica  i pružanja pomoći od viših organa vlasti, za petak 15.01.2016., u Općini Gradačac održat će se radni konsultativni sastanak sa predstavnicima Vlade FBiH i Vlade TK.