A+ R A-

Tradicionalni Novogodišnji prijem općinskog načelnika

Povodom završetka 2015. godine općinski načelnik mr. sci. Edis Dervišagić je organizovao Novogodišnji prijem za predstavnike privrednika i drugih subjekata. Ovom prilikom općinski načelnik je prezentovao projekte završene  u 2015. kao i projekte koji su implementaciji . Za realizovane projekte  uloženo je oko  4.142.138 KM  a za projkete koji su u implementaciji  oko 6.378.941 KM

Istaknut je poseban značaj ulaganja  u infrastrukturu u novoj industrijskoj zoni  kao i priprema za izgradnju paralelne saobraćajnice u poslovnoj zoni od raskrsnice kod Euro Profija prema  Staroj Banji i izlasku na magistralni put.

Ovom prilikom općinski načelnik upoznao je goste o toku realizacije projekta vodosnadbijevanja općine Gradačac. Radi se o projektu vrijednom 18 miliona KM koji će se finansirati kreditnim sredstvima EBERD (  Europska banka za obnovu i razvoj ) i donatorskim sredstvima Češke vlade i Švicarske vlade. Ovaj projekat je jedan od  najznačajnih u posljednjih nekoliko godina kojim bi se obezbjedila pitka voda za 20.000 stanovnika  južnog  dijela općine Gradačac.