A+ R A-

Radni sastanak sa direktorima osnovnih škola

Direktori osnovnih škola općine Gradačac prisustvovali su  potpisivanju ugovora kojima Fondacija Hastor iz Sarajeva stipendira 15 učenika osnovnih i srednjih škola sa područja općine Gradačac.

Već nekoliko godina ova Fondacija stipendira i prati napredovanje  svojih 1211  stipendista širom Bosne i Hercegovine kroz osnovno i srednje obrazovanje i obezbjeđuje nagradnu stipendiju za učenike koji pokažu napredovanje u školskom uspjehu.

Direktori osnovnih škola danas su takođe imali radi sastanak sa  pomoćnikom Općinskog načelnika Hajrudinom Hasanbašićem na kojem su  dogovorene  pripreme za održavanje ovogodišnjeg Dana prvačića .

Učenici prvih razreda osnovnih škola naše općine, kojih je ove školske godine 432,  družiće se  26. septembra na  Stadionu  Banja «Ilidža» uz primjeren  zabavni program, a uz ovaj događaj uporedo će se odvijati i obilježavanje Međunarodnog dana kuhara.

Na sastanku su i evidentirane  potrebe  za  kapitalnim intervencijama na objektima osnovnih škola,  koje jesu u nadležnosti  kantonalnih ministarstava, ali trenutno stanje objekata zahtijeva   hitne intervencije i  njihovo cjelovito sagledavanje, prezentovanje  i pronalaženje načina da se obezbjede sredstva za intervencije.