A+ R A-

Pitanja, prijedlozi i inicijative - 32. radna sjednica - 23.12. 2015. godine

Pitanje, prijedlog, inicijativa:

Inicijativa upućena Općinskoj službi za urbanitzam, investicije i komunlane poslove: Da se pod hitno pristupi uređenju bankina na području MZ Lukavac Gornji (pogotovo na uzbrdicama i nizbrdicama) gdje prijeti uništavanje asfaltne podloge zbog podilaženja vode ili nemogućnosti mimoilaženja vozila.

Inicijativa upućena Općinskoj službi za urbanitzam, investicije i komunlane poslove: Da se pod hitno pristupi posipanju puteva sa makadamskom podlogom pogotovo sokaka: Okići-Mehinovići, sokak prema kući Medinić Silvija i porodica Bajramović, Hasić i dr., sokaka prema kući Ibrahima Ganića, putni pravac Zmajevac-Mejremići, Putni pravac Mujčinovići-Visoka breza i putni pravac Visoka breza-Toke.

Inicijator: Mirsad Pekarić

Odgovor: ---

Pitanje, prijedlog, inicijativa:

Inicijativa upućena Općinskoj službi za urbanitzam, investicije i komunlane poslove: Da se prilikom izrade Plana rekonstrukcije i asfaltiranja puteva na području općine Gradačac za 2016. godinu uvrsti put u dužini od 500 m u Novom naselju u Mionici Centar, gdje je naseljen veliki broj građana koji su u toku proteklog rata protjerani sa svojih ognjišta, tačnije iz Srebrenice. Mještani ovog naselja su spremni za učešće i predlažem Općinskoj službi da ovu dionicu uvrsti u Plan rekonstrukcije za 2016. godinu.

Inicijativa upućena Općinskoj službi za urbanitzam, investicije i komunlane poslove: Da se do asfaltiranja ove dionice puta izvrši nasipanje posipnim materijalom s obzirom da je zimski period te mještani ovog naselja imaju otežan pristup svojim kućama. Zato iniciram da se ova dionica puta u dužini od 500 m naspe što hitnije.

Inicijator: Bahrudin Ahmetagić

Odgovor: ---

Pitanje, prijedlog, inicijativa:

Pitanje Općinskoj službi za urbanitzam, investicije i komunlane poslove i komunalnom inspektoru: U ulici Hasana Durmiševića od broja 60-70 godinama se na asfaltu pojavljuje voda. Ispod asfalta je zemlja toliko natopljana da je pitanje vremena kada će se taj put totalno pocijepati a sa prvim minusom to postaje ledena ploha. Obraćao sam se inspekcioji koja je izlazila na lice mjesta, međutim, stanje je isto, kakav je efekat. Nikakav. Postavljam pitanje nadležnoj službi i inspekciji mogu li riješiti problem i žele li ga riješiti? U protivnom ću se izgleda morati obratiti kantonalnoj inspekciji da se problem riješi ili da mi bar odgovore da neće ili ne mogu to riješiti.

Inicijator: Jusuf Prljača

Odgovor: ---