Općina Gradačac - Zvanična web stranica - www.gradacac.ba - Održana sjednica Privrednog savjeta
A+ R A-

Održana sjednica Privrednog savjeta

Danas je održana redovna sejednica Privrednog savjeta Općine Gradačac. Na sastanku su prisustvovali predstavnici Udruženja obrtnika , Udruženja privrednika i  Općine Gradačac . Na sjednici su razmatrane Informacije o donošenju Planova kapitalnih investicija kao i Investiciona ulaganja u Industrijsku zonu II Općine Gradačac.

Plan kapitalnih investicija koji je sačinjen na inicijativu ovog Savjeta usvojen je na sjednici Općinskog vijeća općine Gradačac 29.02.2016. Ovaj plan predstavlja osnovu za ulaganje i razvoj Općine Gradačac za period 2016-18. Plan je značajan i za provođenje postupka certifikacije BFC-a općine Gradačac s kojim bi se poboljšalo poslovno okruženje.

Pored navedenih pitanja, Privredni savjet je upoznat sa realizacijom projekta Vodosnadbijevanja južnog dijela općine Gradačac, gdje je data puna podrška  u pregovorima sa EBERD-om i drugim nadležnim organima. Također je zaključeno da treba podržati nastavak  aktivnosti na poboljšanju infrastrukture u Industrijskoj zoni II kao i usklađivanje prostorno-planske dokumentacije za određene dijelove općine obzirom da ima zainteresovanih privrednika za investiranje.

Napominjemo da je uloga Privrednog savjeta da predlaže Općinskom načelniku i službama svoje savjete i ideje za poboljšanje uslova razvoja privrede, veće zapošljavanje i drugih aktivnosti za poboljšanje uslova življenja na području općine Gradačac.

خرید vpn
isuzu cikarang isuzu cikarang bekasi jakarta isuzu giga isuzu giga isuzu giga isuzu elf isuzu panther Dealer Isuzu Bekasi Cibitung Cikarang isuzu elf isuzu giga elf sparepart isuzu kredit isuzu harga isuzu promo isuzu dealer isuzu isuzu isuzu mobil isuzu bekasi isuzu online isuzu kita promo isuzu promo isuzu isuzu giga isuzu panther isuzu elf paket umroh Resep Masakan Resep Masakan