A+ R A-

Održana 4. sjednica Privrednog savjeta

Danas je održana redovna sejednica Privrednog savjeta Općine Gradačac. Na sastanku su prisustvovali predstavnici Udruženja obrtnika , Udruženja privrednika i  Općine Gradačac . Na sjednici su razmatrane Informacije o donošenju Planova kapitalnih investicija kao i Investiciona ulaganja u Industrijsku zonu II Općine Gradačac.

Općinski načelnik mr. sci. Edis Dervišagić je upoznao prisutne o poduzetim aktivnostima na realizaciji inicijativa koje su pokrenute na prethodnim sjednicama Privrednog  savjeta . Neke od inicijativa su satanak sa predstavnicima Željeznice FBiH o izgradnji saobraćajnice u Industrijskoj zoni kao i aktivnosti oko rješavanja imovinsko pravnih odnosa u Industrijskoj zoni II. Općinski načelnik je također upoznao privrednike o implementaciji kapitalnih investicija na području općine Gradačac. Plan kapitalnih investicija koji je sačinjen na inicijativu ovog Savjeta usvojen je na sjednici Općinskog vijeća općine Gradačac 29.02.2016. Plan je značajan i za provođenje postupka certifikacije BFC-a općine Gradačac s kojim bi se poboljšalo poslovno okruženje.

Privredni savjet je upoznat sa informacijama o aktivnostima na donošenju općinske odluke o pogodnostima za privredu. Privrednici su pohvalili ove aktivnosti i predložili su konstruktivne sugestije koje će se moći uvrstiti u izradu ovog Nacrta odluke.

Napominjemo da je uloga Privrednog savjeta da predlaže Općinskom načelniku i službama svoje savjete i ideje za poboljšanje uslova razvoja privrede, veće zapošljavanje i drugih aktivnosti za poboljšanje uslova življenja na području općine Gradačac.