A+ R A-

ČESTITKA POVODOM 25. novembra DANA DRŽAVNOSTI

Povodom 25. novembra Dana državnosti Bosne i  Hercegovine, u  ime gradske uprave Gradačac i u svoje ime, svim građanima grada Gradačac, i Bosne i Hercegovine srdačno čestitamo.

Izražavamo poštovanje našim najvećim herojima, braniteljima dugo čuvane suverenosti, nezavisnosti i teritorijalnog integriteta BiH, a posebnu, vječnu zahvalnost i počasti upućujemo porodicama onih koji danas više nisu s nama, koje nikada ne možemo, nećemo i ne smijemo zaboraviti, zajedno sa njima smo odbrambeno-oslobodilačkim ratom 90-ih godina prošlog stoljeća odbranili državu Bosnu i Hercegovinu i očuvali antifašističku tradiciju ZAVNOBiH-a na ovim prostorima, utemeljenu na ovaj dan.

Obilježavanje ovog značajnog praznika treba da potvrdi uvjerenje i nastojanja da nam je konačni cilj demokratska, funkcionalna i moderna Bosna i Hercegovina, članica Evropske unije zasnovana na tekovinama antifašističke borbe svih njenih naroda.

Želimo da ovaj značajan datum dočekujemo svake godine u miru, slobodi i  još prosperitetnijoj  domovini Bosni i  Hercegovini,da je volimo, poštujemo, izgrađujemo i čuvamo kao najveću dragocjenost.

 

                                                                                                                  Gradonačelnik Grada Gradačac

                                                                                                                  mr. sci Edis Dervišagić