A+ R A-

ČESTITKA GRADONAČELNIKA 25. NOVEMBAR DAN DRŽAVNOSTI

 

Povodom 25. novembra- Dana državnosti Bosne i  Hercegovine, u  ime Gradske uprave Gradačac i lično, svim građanima grada Gradačac, i Bosne i Hercegovine  upućujem  srdačne čestitke.

Najveći praznik naše zemlje moramo i trebamo  dostajanstveno obilježiti kako bismo  još jedanput potvrdili  da smo rođeni u zemlji koju volimo, u kojoj ostajemo i za koju  su mnogi dali živote. 

Ovaj Dan je obaveza da se prisjetimo odbrane  koja je  pružena u toku agresije, i zbog toga posebno poštovanje upućujemo našim najvećim herojima, braniteljima dugo čuvane suverenosti, nezavisnosti i teritorijalnog integriteta BiH, i izražavamo vječnu zahvalnost i počasti  porodicama onih koji danas više nisu s nama.

Odbrambeno-oslobodilačkim ratom 90-ih godina prošlog stoljeća odbranili smo državu Bosnu i Hercegovinu i očuvali antifašističku tradiciju ZAVNOBiH-a na ovim prostorima, utemeljenu na ovaj dan.

Cijenjeni građani Gradačca, želim da ovaj značajan datum dočekujemo svake godine u miru i  još prosperitetnijoj  domovini Bosni i  Hercegovini,da je volimo, poštujemo, izgrađujemo i čuvamo kao najveću dragocjenost.

 

                                                                                                                          Gradonačelnik

                  mr.sci Edis Dervišagić