A+ R A-

Završne pripreme za otvaranje sajma šljive u Gradačcu

"Dani šljive"- 48. Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije u Gradačcu, biće održan i ove godine u periodu od 25. do 28. avgusta. U toku su završne pripreme i uz domaće proizvođače tu su gosti iz Srbije, Hrvatske i Slovenije kao i gosti iz Indonezije. Ovogodišnju organizaciju ovog značajnog sajamskog događaja sa dugogodišnjom tradicijom, preuzima Grad Gradačac a suorganizator je firma BOMS-expo dok je pokrovitelj istog Vlada Tuzlanskog kantona.

Organizacioni odbor i suorganizator sajma (BOMS EXPO Gračanica) utvrdili su sve sajamske aktivnosti i trenutno se vrše završne pripreme za implementaciju istih.

Uprkos pandemiji i svim navedenim okolnostima, izlagači su već rezervisali svoja mjesta na Sajmu. Tokom „Dana šljive“ bit će organiozovano i mnoštvo stručnih savjetovanja i predavanja a Sajam će pratiti bogat kulturno-zabavni program uz tradicionalni vatromet. Sve sajamske aktivnosti biće prilagođene važećim epidemioloskim mjerama.

Koristimo ovu priliku da pozovemo sve one koji su zainteresovani da u dane Sajma dođu i posjete Gradačac i tradicionalno mjesto održavanja  Sportsku dvoranu "Skenderija" u Gradačcu. Tradicija najstarije sajamske manifestacije ovog tipa u Bosni i Hercegovini u Gradačcu se nastavlja.