A+ R A-

Delegaciaj Federalne vlade boravila u Gradačcu

Delegacija Federalne vlade predvođena premijerom Federacije BiH Fadilom Novalićem, danas je u sklopu radne posjete Tuzlanskom kantonu boravila u Gradačcu.
Povod posjete Tuzlanskom kantonu je podrška Vlade FBiH tokom saniranja i prevazilaženja posljedica pandemije, i mjere koje Federalna vlada poduzima kako bi pomogla oporavku privrednog sektora i osigurala finansijsku pomoć budžetima kantona u sanaciji posljedica nastalih usljed pandemije COVID-19 u cilju očuvanja i unapređenja ekonomske situacije u Federaciji BiH, i to mjerama i subvencijama.
Sastanak sa premijerom Fadilom Novalićem održan je u Sali za sjednice gradske uprave Gradačac gdje se s gradonačelnikom Edisom Dervišagićem i njegovim saradnicima razgovaralo i o aktuelnim projektima koji su kandidovani prema Vladi Federacije Bosne i Hercegovine, između ostalog: vodosnabdijevanju, rekonstrukciji kompleksa „Starog grada“ i poboljšanju putne infrastrukture.
Pored Premijera sastanku su prisusutvovali i članovi delegacije savjetnik Goran Miraščić i pomoćnik Zoran Blagojević, gdje je tokom razgovora Premijer Novalić  obećao da će kandidovani projekti grada Gradačac dobiti podršku Vlade FBiH.
Učesnici sastanka su saglasni da je prioritet podržati privredu kako bi bili zaštićeni radnici i osigurana njihova radna mjesta.
Nakon sastanaka gradonačelnik Edis Dervišagić izrazio je zadovoljstvo i zahvalio Premijeru na posjeti,kao i datoj podršci na dosadašnjim projektima.