A+ R A-

Posjeta federalnog ministra razvoja, poduzetništva i obrta Gradu Gradačac

Danas je u službenoj posjeti Gradačcu boravio zamjenik federalnog premijera i ministar razvoja, poduzetništva i obrta u Vladi Federacije BiH gosp. Vojin Mijatović. Delegacija gradske uprave na čelu s gradonačelnikom Edisom Dervišagićem predstavila je projekte i dosadašnju saradnju Grada Gradačac i Vlade FBiH kao i aktuelne prepreke s kojima se susreću privrednici prilikom otvaranja novih proizvodnih pogona i proširenju postojećih.

Na sastanku je istaknuto da će se u narednom periodu zajedničkim snaga Gradske uprave i nadležnog ministarstva raditi na unapređenju i stvaranju povoljnog poslovnog ambijenta u Gradačcu. Nastavit će se podrška i u izgradnji poslovne zone što će doprinijeti daljnjem razvoju privrede u Gradačcu.

U sklopu ove posjete ministar Mijatović i gradonačelnik obišli su radove na rekonstrukciji saobraćajnice „Kula“ i radove na izgradnji dijela saobraćajnice 6B u Industrijskoj zoni II.

Delegacija je posjetila i proizvodne pogone TMD group u Gradačcu gdje se razgovaralo s predsjednikom uprave ove grupacije Ademom Hanićem i članom upravnog odbora Udruženja poslodavaca FBiH o određenim zakonskim rješenjima koja bi doprinijela poboljšanju položaja radnika i njihovih prava.