A+ R A-

Završena manifestacija „Zimski GRADačac“

Zimske dane i novogodišnje praznike već  drugu godinu zaredom želimo učiniti toplijim, ljepšim i svečanijim  manifestacijom „Zimski GRADačac“. Turistička zajednica grada Gradačca pod potkroviteljstvom Grada Gradačac sa partnerima Centrom za kulturu „Ahmed Muratbegović“, JP „Parkinzi“ Gradačac, Moto klubom „Zmaj“ organizovala je manifestaciju „Zimski GRADačac“. Manifestacija je trajala u periodu od 17.12.2022.- 31.01.2023.godine i realizovana je na platou sportske dvorane „Skenderija“ i gradskom trgu „Alije Izetbegović“.

„Zimski GRAD“ je bio centralno mjesto za zimsku zabavu u Gradačcu zajedno s bazarom i kućicama. Potrudili smo se da ove godine klizalište bude još bolje, a uz  to  su bili predviđeni i muzički sadržaji, zimski bazar, programi za djecu i svi ostali sadržaji koji su upotpunili  svečani ugođaj. Na zimskom bazaru su pripremane mirisne slatke i slane delikatese.

Prazničnoj atmosferi na ulicama grada doprinijelo je ukrašavanje i kićenje gradskog parka, gradskog trga, gradskog klizališta i kule Zmaja od Bosne.

Novu 2023. godinu dočekali smo na Trgu,  uz  Picardia bend i  organizovani vatromet, u društvu najbližih prijatelja, a u isto vrijeme  i u društvu  svih  građana i gostiju  našega grada koji su na ovaj način ispratili staru i dočekali novu godinu.

Zajednički cilj ove manifestacije jeste kreirati veseli praznični ugođaj a Gradačac pretvoriti u jednu od privlačnijih zimskih destinacija u našoj državi.

 

Vidimo se sljedeće godine!

Vaš ZimskiGRADačac