A+ R A-

Tradicionalni novogodišnji prijem gradonačelnika Grada Gradačac

Gradonačelnik Edis Dervišagić je upriličio tradicionalni novogodišnji prijem na kojem su pisustvovale brojne zvanice, među kojima su bili privrednici, predstavnici javnih i privatnih preduzeća, banaka, organizacija, udruženja, sportskih klubova, političkih partija i medijskih kuća.

Gradonačelnik je ovom prilikom predstavio realizovane projekte na području grada Gradačac u 2022. godini i najavio buduće koji će se realizovati u 2023. godini. Također je izrazio zahvalnost svima onima koji učestvuju u kreiranju boljeg života lokalne zajednice i istakao da su “pred nama novi zadaci i izazovi, ima puno toga da uradimo. Očekuje se građevinska i raspisivanje Javne nabavke za Stari Grad. Odobren projekat "Rekonstruckija saobraćajnice Kula" u vrijednost od 274.000 KM, kao i nadkrivanje stadiona "Banja Ilidža" u iznosu od 400.000 KM i nadkrivanje gradske pijace u iznosu od 330.442 KM. Osim ovih projekata planiraju se znatna ulaganja u putnu infrastrukturu i druge projekte od značaja za građane grada Gradačac”.

Istaknuto je da je projekat “Vodosnabdijevanje Gradačca” u završnoj fazi gdje je izgrađeno cca. 95 km vodovodne mreže, komandno–kontrolni objekt sa dvije pumpne stanice na izvorištu vode Domažić, te 4 pumpne stanice u naseljima Srnice Donje, Kerep, Zelinje Srednje, Zelinje Donje,kao i  3 rezervoara za vodu u naseljima Međiđa D. , Zelinje S. , Zelinje D. Završeni su radovi na proširenju vodovodnog sistema za području mjesne zajednice Rajska. Vrijednost ugovorenih radova je preko milion KM a dužina vodovodne mreže koja je izgrađena je 12,2 km. Grad Gradačac je u proteklom periodu dobio  jedan moderan objekat, taj objekat se odnosi na Gradsko kino. Ukupan iznos koji je uložen u rekonstrukciju zgrade je oko 550.000 KM. Završeni su radovi na proširenju kapaciteta predškolske ustanove „Obdanište KOLIBRI“ gdje su izgrađene 3 radne sobe, mokri čvorovi i hol a ukupna vrijednost projekta je 220.000 KM. Izvršena je rekonstrukcija Centralnog spomen obilježja šehidima, poginulim borcima i civilnim žrtvama rata „'92-'95“ ( 52.000 KM ).

Po završetku obraćanja gradonačelnik Edis Dervišagić se zahvalio prisutnima na dosadašnjoj dobroj saradnji koja pogoduje ekonomskom i svakom drugom razvoju i zaželio sretnu i uspješnu Novu 2023. godinu.