A+ R A-

UG ''Eko-zeleni'' Gradačac-Realizacija aktivnosti podjele sadnica i zaštitnih maski

Danas su u Gradskom parku volonteri UG ''Eko-zeleni'' realizovali aktivnosti podjele 387 sadnica (aronija, kupina, borovnica) i 1000 zaštitnih maski građanima. Aktivnosti su se realizovale u okviru projekta Solidarnost 387.

Povom toga, volonteri spomenutog ekološkog pokreta, danas su posjetili i gradonačelnika Gradačca Edisa Dervišagića gdje su mu uručili sadnice domaćih proizvođača. Gradonačelnik Dervišagić se zahvalio na poklonu i iskazao veliko zadovoljstvo aktivnim mladim članovima, volonterima ekološke grupe. Pohvalio je rad udruženja i osobe koje znaju prepoznati vrijednosti brige za okoliš.

Uz pomoć donatora Grad Gradačac je do sada uložio u zaštitu okoliša 4.541.170,75 KM, a u izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže 28.820.709 KM. 

Ovo je nastavak RelOad projekta gdje se prva faza odnosila na projekat Ekologija za 5, a sada je riječ o završnoj fazi Solidarnost 387. Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu-RelOad finansira Evropska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP). Ovim projektom volonteri su naglasili da žele pomoći  sugrađanima da lakše prebrode krizni period izazvan pandemijom COVID-19.