A+ R A-

OBAVJEŠTENJE GRADSKE IZBORNE KOMISIJE GRADAČAC

Grad Gradacac
Gradska izborna komisija
Broj: 08/20
Gradacac, 18.07.2020.

PREDMET : OBAVJEŠTENJE

Povodom Lokalnih izbora koji su raspisani za 15. novembar 2020. godine, Gradska izborna komisija daje slijedeće :

OBAVJEŠTENJE

Obavještava se javnost i svi učesnici u izbornom procesu da će Privremeni birački spisak (PBS) za Grad Gradačac biti izložen u periodu od 20. jula do 17. augusta 2020. godine.

Privremeni birački spisak se izlaže kako bi građani i svi učesnici u izbornom procesu mogli provjeriti podatke sadržane u sitom i mogli tražiti eventualne ispravke kod nadležnog organa.

Provjera podataka može se izvršiti u Centru za birački spisak u ulici Ibrahima Kapetanovića bb, Matični ured Grada Gradačac svakim radnim danom od 7,30 sati do 16,00 sati i putem telefona broj: 035-368-267

Izvodi iz Centralnog biračkog spiska za odgovarajući mjesnu zajednicu dostaviti će se Vijećima mjesnih zajednica uz obavijest da su dužni omogućiti građanima uvid u dostavljeni spisak u prostorijama mjesne zajednice ili isti javno izložiti na adekvatnom mjestu u mjesnoj zajednici.

Takođe se obavještavaju raseljena lica koja žive u Gradačcu da mogu 75 dana prije održavanja izbora da se izjasne za koju općinu (grad) će glasati: općinu (grad) prebivališta iz 1991. ili za općinu (grad) trenutnog boravišta. Radi preuzimanja obrasca zahtjeva za određivanje ili promjenu biračke opcije raseljenih lica, potrebno je zvati putem telefona broj: 035-368-267 svakim radnim danom u periodu od 7 i 30 do 16,00 sati...

NAPOMENA: U prostorijama MZ u kojima se izlažu Izvodi iz Privremenog biračkog spiska obavezno je pridržavanje i primjena preporučenih općih mjera zdravstvene zaštite (nošenje zaštitnih maski svih osoba koje ulaze u prostorije, fizička distanca od minimalno 1,5 metar, dezinfekcija ruku i sl.)

DOWNLOAD

Plan izlaganja privremenog biračkog spiska

Privremeni birački spisak