A+ R A-

Radovi na spajanju južnog i gradskog vodovoda

Radovi na trasi Kerep – Lukavac Gornji tj. spajanju južnog i gradskog vodovoda teku planiranom dinamikom. Radovi se istovremeno izvode na 4 lokacije i trenutno se završava šesti km od predviđenih 8 km.  

Završetak radova na spajanju južnog i gradskog vodovoda planiran je za kraj jula ove godine što će doprinijeti smanjenju redukcija u vodosnabdijevanju kojima je trenutno izložen Gradačac.  Izgradnja 65 km vodovodne mreže ulazi u završnu fazu. Komandno kontrolni objekat „Domažić“ je počeo sa testnom distribucijom vode.

Osim toga, na izvorišu Domažić u toku je postavljanje i ugradnja hlorne i trafo stanice, a istovremeno se vrši vanjsko uređenje i ograđivanje prve zone izvorišta. Nakon višedenevnog ispiranja cjevovoda od izvorišta Domažić do pumpne stanice Kerep Fazlići (Stadion Kerep) u dužini od 8 km, trenutno se vrši ispiranje još 1000 m položenog cjevovoda do centra Kerepa. Postavljena je hlorna stanica i

Još jedanput molimo građane za razumjevanje i strpljenje jer ovo je projekat koji će doprinijeti da se stvore bolji uslovi života za cjelokupno stanovništvo grada Gradačac.