A+ R A-

Prijem kod gradonačelnika predstavnika Karate klub-a „Tempo„ Gradačac

Danas je u kabinetu gradonačelnika mr. sci Edisa Dervišagića upriličen prijem prdstavnika Karate kluba „ Tempo „ Gradačac. Povod prijema jeste odlazak Mulahalilović Sadina na Svjetsko prvenstvo u karateu u Santiago ( ČILE ).

Naime Mulahalilović Sadin je 31.08.2019. na Državnom prvenstvu u karateu za kadete, juniore i U21 mlađe seniore u Vogošći  postao državni prvak BiH. U 5 fenomenalnih mečeva ostvario je isto toliko ubjedljivih pobjeda u najjačoj i najmasovnijoj kategoriji. Ovim pobjedama ostvario je plasman na predstojeće Svjetsko prvenstvo u Santiagu ( Čile ) koje se održava od 23. – 27. 10. 2019. kao jedini predstavnik u svojoj kategoriji gdje će braniti boje Bosne i Hercegovine.

Trener Mirza ibrahimović je danas upoznao gradonačelnika sa svim dosadašnjim uspjesima našeg sugrađanina kao i o budućim planovima i aktivnostima Karate kluba „ Tempo „ Gradačac. Budući da Gradačac po prvi puta u povijesti sporta i karatea ima svog predstavnika na Svjetskom prvenstvu obećana je i novčana pomoć.

Gradonačelnik mr. sci Edis Dervišagić je zaželio puno sportske sreće Sadinu Mulahaliloviću na svjetskom prvenstvu kao i treneru u budućem radu karate kluba „ Tempo „ Gradačac.