A+ R A-

Javni oglas - Urbanistički plan Gradačac

Općinska služba za urbanizam, investicije i komunalne  poslove, obavještava građanstvo da je u toku postupak izmjene Urbanističkog plana Gradačac 2020. godine u dijelu koji se odnosi na obuhvat Regulacionog plana „Centar“

Zaključkom Općinskog vijeća, na sjednici održanoj dana 27.12. 2017. godine, utvrđen je Nacrt izmjene navedenog  planskog dokumenta.

Kompletan digitalni oblik ovog Plana (tekstualni dio i grafički prilozi sa deset tematskih karata),  u PDF formatu se može preuzeti sa donjeg linka.

DIGITALNI OBLIK PLANA

Analogni oblik grafičkih prikaza će biti izložen u šalter sali Općine Gradačac na uvid građanstvu u periodu od 3. januara do 5. februara 2018. godine.

              U tom periodu, primjedbe, sugestije, prijedlozi i mišljenja na izloženi Nacrt izmjene plana će se moći:   

-         dostavljati Odsjeku za urbanizam u pisanom obliku putem pošte, ili

-         upisivati u svesku sa numerisanim stranicama svakim radnim danom od 7,30 – 16,00 sati na šalteru urbanizma br. 8,  ili

-         dostavljati putem e-mail pošte na adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

 Informacije i pojašnjenja u vezi izloženog Nacrta izmjene plana, davat će se na šalteru urbanizma br. 8. u šalter-sali Općine  ili u  Odsjeku za urbanizam, na II. spratu u zgradi Katastra.

Nakon isteka roka predviđenog za javni uvid, održat će se javna rasprava o čemu će javnost biti naknadno i pravovremeno obavještena.  

Ovim putem Općinska služba za urbanizam, investicije i komunalne poslove poziva građananstvo, pravna lica, vlasnike nekretnina, kao i druge zakonite korisnike prostora na područjima za koja se mijenja predmetni planski dokument, da izvrši uvid u izloženi Nacrt izmjene plana, kako bi se uključili u javnu raspravu, učestvovanjem ili dostavljanjem pisanih primjedbi, sugestija i prijedloga Nosiocu pripreme plana.